Представљен приручник “Ко драми зло не мисли”

Срна
Представљен приручник “Ко драми зло не мисли”

НОВИ ГРАД - Драмски приручник “Ко драми зло не мисли”, који су написале учитељице Милена Ђоројевић и Снежана Стјепановић, представљен је вечерас у Новом Граду.

Ђоројевићева је истакла да је драмски приручник резултат њиховог четворогодишњег рада у Драмско-луткарском студију “Звончица”.

“Након четири године смо одлучиле да сва наша досадашња искуства скупимо у једну књигу и тако помогнемо учитељима, наставницима и водитељима драмских секција. Приручник садржи и разне вјежбе које смо на пробама користиле”, рекла је Ђоројевићева.

Стјепановићева је навела да је рад на драмском приручнику, од идеје до реализације, трајао годину дана.

“Нисмо очекивале да ћемо га објавити, али десило се тако. Данас смо свједоци да је књига објављена и зове се жКо драми зло не мислиж”, рекла је Стјепановићева.

Рецензент драмског приручника, писац Кристина Плавшић, рекла је да су Ђоројевићева и Стјепановићева у свој посао уткале срце и душу, несебично се посвећујући раду у школи и секцијама.

“Из тог рада прије неколико година настао је драмско-луткарски студио жЗвончицаж. Снежана и Милена су око себе окупиле своје ученике и уз осмијех и добру вољу створиле једну малу оазу игре, дружења и учења. Вечерас имамо част да вам представимо књигу у којој су сажеле своја искуства у раду драмског студија у којем су ове двије жене биле и текстописци и сценографи, луткари и сценаристи”, истакла је Плавшићева.

Плавшићева је рекла да су у приручник, између осталог, уврштене и вјежбе које се раде током драмског процеса, оцјењујући да ће ово дјело бити корисно у раду са дјецом.

Приручник је штампан у 100 примјерака, а десет комада поклоњено је Народној библиотеци у Новом Граду.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана