Представа „Вија Долорис“ отворила Дане позоришта у Мркоњић Граду

Срна
Foto: Срна

МРКОЊИЋ ГРАД- Представом „Вија долорис“ Центра за културу „Масука“ из Велике Плане почели су 14. Дани позоришта у Мркоњић Граду.

Представа говори о судбини Ђорђа Карађорђевића, њен аутор је Дејан Петковић, а режисер Милош Јагодић.

Глумац Марко Пантовић, који игра улогу доктора, рекао је новинарима да се радња дешава у Топоници код Ниша гдје се принц Ђорђе налази због разних политичких и других околности.

„Има посебну тежину да ову представу играмо у граду који носи име по нашем краљу Петру Карађорђевићу и да учинимо публици задовољство да погледа једну овакву причу коју волимо да играмо“, истакао је Пантовић.

Дане позоришта у Мркоњић Граду синоћ је отворио начелник општине Драган Вођевић, који је нагласио да је ово значајна манифестација и да ће овај град наредних дана бити центар културних дешавања у регији.

Вођевић је позвао суграђане да дођу на позоришне представе, а уједно је и захвалио свима који су дио ове културне приче, као и спонзорима.

Директор Фестивала Соња Јовандић вјерује да ће Дани позоришта бити посјећени јер ће публика имати прилику да види разноврсне представе, те је нагласила да ће посљедњи дан, 14. августа, бити проглашена и најбоља представа према оцјени публике.

Мркоњићани ће наредних дана гледати представе „Штембиљ“ Драмског студија „Даске“ из Лакташа, „Гласно као шапат“ ДИС театра из Бањалуке и Академског позоришта „Крсманац“ из Београда, као и „Другу срећу“ Драмске сцене СПКД „Просвјета“ из Прњавора.

Организатор Дана позоришта, који се одржавају у позоришној сали Културног центра „Петар Кочић“, је Градско позориште, а покровитељ општина Мркоњић Град.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана