Предавање о унапређењу рада у условима ковида

Срна
Предавање о унапређењу рада у условима ковида

БИЈЕЉИНА - Експертски тим београдске консултантске куће “Алагес” /Allages/ одржао је у бијељинској Болници “Свети Врачеви” предавање о теми “Како унаприједити рад болнице у условима ковида кроз увођење стандарда и система менаджмента у специфичним условима”, саопштено је из ове здравствене установе.

Љекар Милош Јелић говорио је о “Системима менаджмента за квалитет услуга и изврсности”, а доктор Северин Ракић је одржао предавање о теми “Спречавање и сузбијање инфекција повезаних са пружањем услуга с циљем унапређења квалитета и сигурности услуга у болници”, док је економиста Татјана Нешић говорила о “Захтјевима за квалитет и компетентност за медицинске лабораторије”.

Циљ предавања је да се менаджери свих нивоа Болнице “Свети Врачеви” упознају о кључним стандардима и прописима у вријеме пандемије који ће им, како је речено на предавању, служити као алат за проактивно дјеловање у кризним ситуацијама.

“У условима неизвјесности главно је овладати стандардима и пронаћи лидере који могу водити било коју организацију када су ствари неизвјесне”, један је од закључака предавања.

Оцијенивши веома значајним долазак стручњака из ове области, вршилац дужности директора Болнице Златко Максимовић истакао је да пандемију ковида 19 не види као кризу.

“Видим је као прилику да се унаприједи рад Болнице и подигне на виши ниво на којем ћемо, прије свих, бити спремна да одговоримо изазовима савременог доба”, изјавио је Максимовић. /крај/зс/љљ/фото

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана