Познати добитници награда и признања града Зворника за 2022. годину

Срна
Познати добитници награда и признања града Зворника за 2022. годину

ЗВОРНИК - Скупштина града Зворника донијела је данас одлуку о додјели награда и признања града Зворника за 2022. годину, појединцима и удружењима за допринос у развоју града, поводом 21. маја – Дана града Зворника.

Повеља града биће уручена министру здравља и социјалне заштите Републике Српске Алену Шеранићу, златна медаља “Станко Николић” Пери Пајкановићу а сребрна медаља “Станко Николић” Јованки Сандић, Јовани Домуз и Драгу Гајићу.

Бронзана медаља “Станко Николић” додијељена је Чеди Остојићу, Муји Тулићу и Миланки Цвјетиновић, док ће захвалнице бити уручене Сњежани Ковач, Стаки Петровић, те Планинарском еколошком удружењу “Корак” и Планинарском друштву “Младост”.

Говорећи о одлуци о додјели награда и признања градоначелник Зворника Зоран Стевановић је истакао да пажњу треба усмјерити и на оне људе који не живе од јавног рада, јер је сва њихова активност у слободно вријеме усмјерена на добробит ове средине.

“Ту, прије свега, мислим на добровољне даваоце крви и на планинарска удружења жКоракж и жМладостж”, рекао је Стевановић.

Подсјетивши да је недавно био гост овим удружењима у насељу Лијешањ која су добила на кориштење школски објекат, Стевановић је рекао да ова удружења властитим радом претварају овај објекат у планинарски дом.

Истичући да је министар здравља и социјалне заштите заслужио признање јер се залагао за развој Зворника и у годинама које су биле тешке због пандемије, Стевановић је рекао да се Шеранић, не умањујући заслуге других, борио за све људе на овим просторима и заједно са Владом Републике Српске изборио да значајна средства буду усмјерена за реконструкцију и доградњу зворничке Болнице.

Скупштина града Зворника усвојила је Извјештај о раду градоначелника и Градске управе за прошлу годину, у коме је, између осталог, наведено да је настављен тренд реализације планираних пројеката, упркос финансијским ограничењима, те да се у трошењу буџетских средстава поступало у складу са законом, поштујући предвиђене планове и програме.

Градска скупштина је прихватила и Програм рада градоначелника и Градске управе за текућу годину, у којој ће бити настављена реализација Стратегије интегрисаног развоја града Зворника за период од 2018-2027. године.

Посебна пажња биће посвећена привлачењу нових инвеститора и подстицању запошљавања, као и наставку равоја инфраструкуре, наводи се у Програму рада и додаје да ће, између осталог, бити настављен развој руралних дијелова Зворника кроз пројекте изградње канализације и пречистача на Брањеву и Табанцима, те водовода у Локању, Пилици и Крижевићима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана