Позитивно мишљење Главне службе за ревизију за 2020. годину

Срна
Позитивно мишљење Главне службе за ревизију за 2020. годину

БАЊАЛУКА- Министарство просвјете и кулутуре Републике Српске добило је позитивно мишљење Главне службе за ревизију јавног сектора Српске за спроведену ревизију финансијских извјештаја и ревизију усклађености у 2020. години.

Из Министарства су навели да њихови финансијски извјештаји, према ревизорском извјештају, истинито и објективно приказују, у свим материјалним аспектима, финансијско стање имовине и обавеза на дан 31. децембра 2020. године - прихода, примитака, расхода и издатака, као и извршење буџета за годину која се завршава на тај дан, у складу са важећим оквиром финансијског извјештавања за јавни сектор у Републици Српској.

"Ревизија је извршена у складу са Законом о ревизији јавног сектора Републике Српске и релевантним ISSAI стандардима ревизије 2200 – 2810. Ревизија је спроведена у складу са ISSAI 130 – Етичким кодексом и испуњене су и остале етичке одговорности", истакнуто је у саопштењу.

Поред ревизије финансијских извјештаја, додаје се, вршена је и ревизија усклађености активности, финансијских трансакција и информација исказаних у финансијским извјештајима са значајним законским и другим прописима.

"На основу тога је утврђено да су активности, финансијске трансакције и информације исказане у финансијским извјештајима Министарства просвјете и културе усклађене у свим материјалним аспектима са прописима којима су регулисане", наводи се у саопштењу.

Ревизија усклађености извршена је у складу са Законом о ревизији јавног сектора Републике Српске и ISSA4000 - Стандардом за ревизију усклађености.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана