Повратничким општинама у ФБиХ помоћ стиже само из Српске

Срна
Повратничким општинама у ФБиХ помоћ стиже само из Српске

ГЛАМОЧ- Начелник општине Гламоч Небојша Радивојша рекао је данас Срни да у тој општини нема новозаражених вирусом корона, да је за сада стање добро, али да и даље изостаје помоћ од Владе Федерације БиХ и Ливањског кантона.

- Када се појавио један позитиван случај на вирус корона у Гламочу, тестирано је још осам особа и сви су, на срећу, били негативни - навео је Радивојша.

Он је истакао да су једину помоћ до сада добили од Републике Српске у брашну и медицинској опреми која је неопходна за Дом здравља. Радивојша је захвалио Републици Српској за помоћ и што не заборавља повратничке општине.

И Начелник општине Босанско Грахово Милорад Глигић рекао је Срни да је једина помоћ Босанском Грахову у борби против ширења вируса корона стигла из Републике Српске и изразио бојазан да ће и нове одлуке ФБиХ о набавци медицинске опреме заобићи повратничке општине.

Глигић је потврдио да на подручју општине Босанско Грахово нема заражених вирусом корона. Он је истакао да за ову општину и повратничке општине нема помоћи ни од Владе ФБиХ, нити од Ливањског кантона и оцијенио срамотним "одлуке федералне Владе, које се повлаче и доносе".

- Плашимо се да ће нове одлуке Федерације које се односе на набавку медицинске опреме заобићи наше повратничке општине - истакао је Глигић.

Он је навео да је једина помоћ Босанском Грахову стигла из Републике Српске, за шта је исказао захвалност.

- Све ово показује да ми Срби повратници једино можемо да се ослонимо на Српску и Србију, које на заборављају свој народ гдје год да живи - додао је Глигић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана