Повеља општина Источно Ново Сарајево Вучићу, постхумно одликовање доктору Лазићу

Срна
Повеља општина Источно Ново Сарајево Вучићу, постхумно одликовање доктору Лазићу

ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО - Општина Источно Ново Сарајево додијелила је повеље предсједнику Србије Александру Вучићу за допринос и подршку изградњи Трга “Србија” на подручју ове локалне заједнице и постхумо ратном хирургу Миодрагу Лазићу за допринос који је дао у стварању Републике Српске.

Обраћајући се на вечерашњој академији поводом Спасовдана - крсне славе и Дана општине Источно Ново Сарајево, начелник ове локалне заједнице Љубиша Ћосић изразио је наду да ће повеља предсједнику Вучићу бити уручена лично за два до три мјесеца када Трг “Србија” буде свечано отваран.

Ћосић је најавио да ће повеља општине бити додијељена и предузећу “Илиџа путеви” Источно Сарајево због доприноса у развоју ове локалне заједнице.

Он је указао да се крсна слава Спасовдан и Дан општине ове године дочекује скромније у односу на претходне с обзиром на актуелну ситуацију у вези са епидемијом вируса корона и због ограничења окупљања.

“Општина Источно Ново Сарајево прва је локална заједница која након епидемије организује академију у част крсне славе и дана општине с обзиром на то да није имала ниједног регистрованог обољелог”, истакао је Ћосић.

Ћосић је рекао да Источно Ново Сарајево спада у ред најразвијенијих и најпросперитетнијих локалних заједница у Републици Српској, чему у прилог иду и бројни велики инфраструктурни пројекти.

“Оно што радимо у Источном Новом Сарајеву не репрезентује само ову локалну заједницу него и читаву Републику Српску. Познато је да се гради Трг жСрбијаж, јединствено и најљепште позориште у Српској, прелијепа спортска дворана за коју је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао да је један од три најљепша објекта у Српској. Радимо Дечанску улицу и нови парк, али припремамо и нове пројекте”, навео је Ћосић.

Као нови вишемилионски пројекат, Ћосић је навео уређење корита ријеке Тилаве која ће добити нову стазу за шетање од Клуба “Родео” до ресторана “Топлик”.

“То прије свега предвиђа заштиту корита ријеке Тилаве, адекватну заштиту околног земљишта од плављења, а са туристичког аспкета уређење шеталишта, стаза, освјетљење и наравно загађење ријеке”, закључио је Ћосић.

На вечерашњој свечаној академије уручене су плакете и захвалнице истакнутим поједницима и колективима који су дали допринос развоју Источног Новог Сарајева.

Сутра, на Спасовдан, обиљежавање славе почиње у 9.00 часова литургијом у Храму Светог великомученика Георгија, након чега ће бити обављена литија и коктел испред храма.

Начелник општине Љубиша Ћосић у 13.00 часова у свом кабинету приредиће конференцију за новинаре.

Ћосић је раније најавио да ће средства намијењена за славске свечаности бити усмјерена у програм за подршку привреди.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана