Повећава се број хоспитализованих болесника у Бијељини

Срна
Повећава се број хоспитализованих болесника у Бијељини

БИЈЕЉИНА - У ковид болници у Бијељини повећава се број хоспитализованих болесника, саопштено је данас из Болнице “Свети врачеви”.

У ковид болници хоспитализована су 23 болесника и већина обољелих има тешку клиничку слику, а на кисеоничкој потпори је 18 болесника.

Ради адекватног поступања у ситуацији погоршане епидемиолошке ситуације из бијељинске болнице су најавили да ће се од сутра сви амбулантни прегледи обављати у новој поликлиници за консултативно-специјалистичку заштиту у згради старе хирургије.

Вирус корона је у протекла 24 часа на подручју Бијељине потврђен код 22 особе.

“Апелујемо да се сви обавезно придржавају прописаних и препоручених мјера заштите јер то је једини начин да зауставимо даље погоршање епидемиолошке ситуације”, поручичили су здравствени радници.

У саопштењу се наводи да су у Болници “Свети врачеви” поносна што су у Бијељини отворили прву ковид болницу у Републици Српској, из средстава Компензационог фонда, те наглашава да је отварање протекло без било каквих страначких обиљежја.

“Саопштења и промотивни материјали појединих странака и појединаца са отварања ковид болнице су чиста злоупотреба јучерашњег догађаја, али то неће зауставити
здравствене раднике наше установе да и даље дају свој максимум у борби против пандемије изазване вирусом корона”, поручено је са Кризног штаба бијељинске болнице.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана