Потписан споразум са двије највеће дјечије клинике на Балкану

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА- Бијељинска болница "Свети врачеви" потписала је данас споразуме о сарадњи са двије највеће дјечије клинике на Балкану - Институтом за здравствену заштиту мајке и детета "Др Вукан Чупић" и Универзитетском дјечијом клиником "Тиршова" из Београда.

Споразум су потписали директори Института, Универзитетске клинике и бијељинске болнице Радоје Симић, Синиша Дучић и Златко Максимовић.

Максимовић је рекао да бијељинска Болница наставља сарадњу са најбољим здравственим установама у региону, недавно је имала и значајну посјету међународних делегација, а дужи период у ову здравствену установу долазе и еминентни стручњаци.

"Знање нема цијену, оно је инвестиција која се увијек исплати, а моје је задовољство што су данас код нас свјетски признати љекари, директори и двије највеће и сигурно најбоље дјечије клинике на Балкану. Озваничили смо сарадњу данас, а њихове колеге ће од данас редовно долазити у нашу установу, едуковати наше запослене", рекао је Максимовић захваливши гостима испред пацијената Бијељине, Републике Српске и БиХ.

Симић је истакао да сарадња са бијељинском Болницом постоји одавно, а посебно у посљедњих неколико година, од када је на њеном челу доктор Максимовић, те да ће од данас та сарадња бити још снажнија.

"Ми едукујемо на предавањима, радимо неке операције, некима асистирамо, а осим мене и професора Дучића, у сарадњу су, наравно, укључени сви љекари наших клиника", рекао је Симић, напоменувши да бијељинска Болница већ има два сјајна хирурга за дјецу - доктора Микајла Лазића и докторку Бранку Дакић.

Он је навео да сарадња постоји дуги низ година, али да ће данашњим споразумима бирократске ствари бити заобиђене.

Дучић је рекао да је организација у овој болници на завидном нивоу, те да сарадња траје око 20 година.

"Колега Лазић беспрекорно решава већину операција, а ми смо ту да `ускочимо` када је најпотребније", рекао је Дучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана