Потписан споразум о сарадњи Рибника и Развојне агенције Бачке

Срна
Потписан споразум о сарадњи Рибника и Развојне агенције Бачке

НОВИ САД - У Скупштини АП Војводине потписан је Споразум о сарадњи општине Рибник из Републике Српске и Развојне агенције Бачка из Новог Сада, чија је суштина конкретна помоћ овој општини у Српској.

Споразум су потписали директор Развојне агенције Бачка Александар Софић и начелник општине Рибник Небојша Караћ.

Тај документ потписан је у Скупштини АП Војводине у оквиру пријема поводом 2. “Сајма завичаја - завичај кроз привреду, туризам и културу”.

Пријем је за учеснике сајма приредио покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима Душко Ћутило.

Ћутило је новинарима прије почетка пријема рекао да ће се на Сајму завичаја појавити институције битне за подршку избјеглим и проганиним лицима.

“Веома је битно је да ће се на том сајму представити неколико институција. Тако ће штандове имати Комесаријат за избеглице и миграције, Секретаријат за расељена лица и миграције Српске, као и Канцеларија за Косово и Метохију, али и друге институције које могу да пруже подршку популацији избјеглих и прогнаних”, рекао је он.

Ћутило је истакао да су избјегли и прогнани лица са два завичаја.

“Један је завичај онај из којег су стицајем ратних прилика избегли, а други је онај у ком данас живе. Презентацијом свог завичаја на Сајму показаћемо солидарност и јединство, али и помоћи презентацији српске културе са простора Лике, Кордуна, Баније, Далмације, Крајине, Херцеговине, као и свих других крајева где живи српски народ”, рекао је Душко Ћутило.

Пријему у Скупштини Војводине присуствовати су представници институција из Републике Српске, Федерације БиХ и Хрватске.

Други “Сајам завичаја - завичај кроз привреду, туризам и културу” биће отворен сутра, 22. фебруара, на Новосадском сајму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана