Поштари одмјеравали снаге у спорту и љепоти

Д. Б.
Поштари одмјеравали снаге у спорту и љепоти

БИЈЕЉИНА - Посљедњи дан љета и први јесени запослени “Пошта Српске” провели су у весељу и са пуно смијеха, а главна преокупација било им је такмичење у спортским вјештинама, у којима је учествовало 11 екипа, које су се разликовале по бојама.

Домаћин овогодишњих 18. по реду Радничких спортских игра под називом “Поштаријада 2023” била је екипа у жутом коју су чинили запослени Радне јединице Бијељина. Овогодишње окупљање посебно ће, кажу учесници, остати у сјећању због неколико пензионера и труднице, који нипошто нису жељели да пропусте дружење са око 350 колега, колико их се у петак и суботу окупило у етно-селу “Станишићи” код Бијељине.

Предсједница синдиката “Пошта Српске” Слободанка Куриџа казала је да су колеге своје вјештине показале у седам спортских дисциплина попут малог фудбала, одбојке, скакања у поштанским врећи и брзог кретања, које је изазвало посебно интересовање учесника.

- Дружење, у нешто мање авантуристичком духу, али зато с пуно смијеха и весеља у петак увече смо наставили у ресторану бирајући мисицу и мистера овогодишње “Поштаријаде” и то све са капама поштара. Титулу најљепше жене “Поштаријаде” однијела је колегиница из Бијељине, док је колега из Требиња покупио симпатије жирија кад је у питању јача половина - рекла је Куриџа.

Требињац, поред шарма, све присутне бацио је с ногу својим кратким писмом гдје је написао: “Радим у “Поштама” као поштар, Бог ме створио за све само не за посао”, што је међу колегама, истакла је она, покренуло лавину смијеха.

- Циљ овог дружења и јесте да се колеге упознају, опусте, размијене искуства, јер је на крају крајева много лакше остварити пословне резултате и ријешити неке ситуације када имате помоћ колеге, било то да је он из Новог Града или Требиња - рекла је Куриџа.

Додала је да су подршку у организацији овогодишњих радничких спортских игра, које су први пут одржане 2003. године, имали и од управе “Пошта Српске” те да су догађај додатно увеличале колеге из Србије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана