Поштанска штедионица купила Комерцијалну банку а.д. Бањалука

ГС
Foto: ГС

Банка Поштаска штедионица потписала је данас уговор о куповини Комерцијалне банке а.д. Бањалука и том приликом је истакнуто да то преузимање представља стварање својеврсног "финансијског аутопута" између Србије и Републике Српске.

Уговор су потписали предсједник ИО Поштанске штедионице Бојан Кекић и председник ИО Комерцијалне банке Београд Властимир Вуковић.

У изјави послије потписивања Кекић је оцијенио да је куповина ове банке стварање својеврсног "финансијског аутопута" између Србије и Републике Српске.

Он је навео да ће на овај начин бити ојачано повјерење које грађани Српске осјећају према Србији, као и да ће куповина банке допринијети даљем развоју корпоративних односа двију привреда.

Кекић детаље куповине данас није саопштио, јер се чекају сагласности регулатора, па ће сама куповина финализована на Бањалучкој берзи.

Такође, Кекић је рекао да је задвољан уговореним детаљима око куповине ове банке и истакао да ће они бити јавности представљени за мјесец и по до два.

Истакао је да је ово прво ширење Поштанске штедионице ван граница Србије и додао да се нада да није ни посљедње.

Подсјећања ради, словеначки НЛБ је крајем прошле године преузео Комерцијалну банку, а Поштанска штедионица је 100 одсто у власништву државе Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана