Посао за 400 Зворничана

Срна
Посао за 400 Зворничана

Зворник - Пројектима Завода за запошљавање Републике Српске и зворничке Градске управе посао ће добити око 400 Зворничана, рекао је јуче директор овог завода Мирослав Вујичић.

Он је у Зворнику присуствовао потписивању и уручивању уговора послодавцима и лицима који су покренули властити посао програмима Завода за запошљавање.

- Потписани су уговори са 37 послодаваца о запошљавању 99 радника, са 12 лица која ће покренути властити посао, као и са 12 послодаваца код којих је за 71 радника остварен поврат доприноса и пореза, за шта је Завод обезбиједио 763.000 КМ - рекао је Вујичић.

Он је истакао да, ако се овом броју додају и лица која ће посао наћи кроз пројекат Градске управе, то значи да ће у Зворнику посао добити око 400 лица, што је више од десет одсто од укупног броја незапослених у овом граду.

Замјеник градоначелника Бојан Ивановић захвалио је Влади РС и Заводу за запошљавање јер издвајају средства за смањење броја незапослених. Говорећи о градском Пројекту запошљавања и самозапошљавања приправника високе, више и средње стручне спреме, као и других незапослених, Ивановић је рекао да је из градског буџета издвојено 990.000 КМ за запошљавање 197 лица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана