Породици Давидовић из Оштре Луке потребна помоћ: Дјечаци се обрадују и куповном сендвичу

Данијела Бајић
Породици Давидовић из Оштре Луке потребна помоћ: Дјечаци се обрадују и куповном сендвичу

ОШТРА ЛУКА - Четворочлана породица Давидовић из села Марини код Оштре Луке једва саставља крај са крајем, а за њих је све, осим домаћег хљеба и млијека, чист луксуз, због чега им је пријеко потребна помоћ добрих људи.

Миле и Драгана Давидовић, обоје незапослени, имају два малољетна сина Стефана и Душана, која се обрадују и куповном сендвичу.

Њихови познаници кажу да су ове четири душе више гладне него сите, јер мјесец за мјесецом преживљавају од 82 марке Драганине инвалиднине, која није довољна ни за лијекове.

Миле, глава куће, не пропушта ниједну прилику да заради коју марку и донесе кући, али њих је, прича, веома мало.

- Углавном живимо од наднице. Када посла нема, нема ни новца. Углавном љети урадим нешто код комшија, они дају храну, одјећу и обућу, мало ко има новца да ми плати, али и то је добро. Најтеже ми је због дјеце, њима треба свега, јер иду у школу. Храну и прашак за веш узимамо на теку у оближњој продавници, срећа па су људи добри и не пожурују нас да платимо, кад зарадим коју марку, ја одмах однесем - вели Миле и додаје да рачуне за струју плати кад и колико има новца, због чега се накалемио дуг.

Његова супруга, која је рањена за вријеме протеклог рата у кук и отежано се креће, недавно је изашла из болнице.

- Сам се бринем о неколико оваца, оне и стара кућа су нам све што имамо. Да нема оваца, не знам шта бисмо јели. Земљу морамо да изнајмљујемо да бисмо ишта засијали. Да жена није болесна, све би било много лакше. Овако се не смијем много удаљавати од куће, а дјеца су још мала. Млађи син иде у пети разред, а старији је седми - испричао је Миле.

Каже да млађи син, који похађа подручну школу, свакодневно пјешачи и по неколико километара те да му то не представља проблем.

Дирнуте ситуацијом у кући Давидовића учитељице Сњежана и Дијана Милојица покренуле су хуманитарну акцију да би колико-толико помогле својим ђацима и њиховим родитељима.

- Дјечаци су јако вриједни и интелигенти, али тешка финансијска ситуација у кући им отежава да уче - казала је Сњежана.

Додала је да је ова породица, упркос свим недаћама, толико скромна да никад није затражила нечију помоћ. Живе од онога што имају.

Она истиче да је тешко гледати људску муку, а још теже муку недужне дјеце, њихових ђака, који пролазе кроз веома тежак период.

- Због тога смо се одлучиле да Давидовићима помогнемо колико год будемо у могућности. Почели смо од једнократне помоћи, предали захтјев општини па ћемо видјети шта ће бити - казала је Сњежана.

Контакт

Сњежана Милојица каже да сви који су у могућности могу да помогну уплатом новца на број рачуна 5620078155249641 код НЛБ банке.

- Људи који желе да породици помогну на неки други начин са Милом могу да контактирају на број 066/163-960. Наше мало њима ће значити много - поручила је Сњежана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана