Полицајац међу троје новозаражених у Брчком

Срна
Полицајац међу троје новозаражених у Брчком

БРЧКО - Од троје новоозаражених вирусом корона у Брчком једно лице је полицајац који је радио на терену, док је двоје дошло из београдске болнице “Дедиње”, рекла је данас шеф Пододјељења за јавно здравство Владе дистрикта Анђа Николић.

Николићева је на конференцији за новинаре навела да се испитују контакти новозаражених и утврђује да ли су у вези са тим или неким другим кластерима.

“Ово већ постаје алармантнија ситуација за нас, што значи да се повећава број кластера и људи за које нисмо баш ни сигурни како су заражени. То више није нешто против чега треба да се бори само Јавна здравствена установа, него сви ми”, напоменула је Николићева.

Директор Јавне здравствене установе у Брчком Нихад Шибоњић рекао је да је на Плућном одјељењу смјештено осам пацијената заражених вирусом корона, да је један пацијент прикључен на респиратор, два су у тешком здравственом стању, док је осталих пет пацијената стабилно.

Шибоњић је навео да је један од пацијената који су у тешком стању новозаражени који дошао из болнице Дедиње, те додао да хоспитализовани имају и придружена обољења, углавном болести срца.

Он је напоменуо да међу 750 запослених у брчанском Здравственом центру нема заражених новим вирусом.

Шеф одјељења за здравство и остале услуге Владе Брчко дистрикта Акиф Пезеровић рекао је да хоспитализовани пацијенти нису млађа лица, те да их је двоје старије од 65 година.

Он је подсјетио да је у дистрикту до сада од вируса корона обољело 16 лица, да се под надзором налази 1.321 грађанин, те да је тестирана 131 особа, од којих је негативно било 110, док се за петоро чекају резултати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана