Полагање камена темељца за нову болницу у Требињу 9. јуна

Срна
Полагање камена темељца за нову болницу у Требињу 9. јуна

ТРЕБИЊЕ - У Требињу ће 9. јуна бити положен камен темељац за изградњу новог објекта Болнице у присуству највиших званичника Републике Српске, саопштено је из требињске Болнице.

"Новим, технолошки унапређеним објектом, створиће се услови за пружање квалитетне, безбједне и доступне здравствене заштите, у складу са савременим достигнућима медицине, какву наши грађани заслужују", наводе из Болнице Требиње.

Из ове здравствене установе су нагласили да нарочиту захвалност дугују предсједнику Републике Српске Милораду Додику, премијеру Радовану Вишковићу и министру здравља и социјалне заштите Алену Шеранићу, који су препознали значај овог пројекта.

"Они су се издигли изнад спорадичних израза малодушности и неразумијевања на које су, том приликом, наилазили, те су несебично заложили све своје људске, друштвене и материјалне капацитете како би једна од највећих инвестиција у нашој новијој историји била могућа", навели су из требињске Болнице.

У саопштењу се истиче да је значај овог пројекта већи ако се имају у виду вишедеценијске тешкоће и изазови с којима се ова установа и њени радници суочавају у свом раду, као што су неадекватан простор и опрема.

Полагање камена темељца предвиђено је 9. јуна у 12.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана