Подршка за наше хероје – Mozzart донирао воће медицинарима у Градишци

Mozzart
Подршка за наше хероје – Mozzart донирао воће медицинарима у Градишци

Медицински радници широм земље свакодневно се боре за животе обољељих од корона вируса, а компанија Mozzart наставља да им пружа подршку кроз бројне акције. Хуманитарни караван овога пута зауставио се испред Болнице Градишка, а херојима из ове здравствене установе уручени су пакети воћа и природних сокова.

-Овај вид помоћи Mozzartа је вриједан за нашу установу, веома смо захвални на томе. Воће ћемо подијелити нашим радницима на ковид одјелима. Ово је значајна помоћ и лијеп хумани гест за нашу установу који заиста веома цијенимо – каже директор Болнице Градишка, Рајко Додик.

Он додаје да у овој болници нису заборавили ни прошлогодишњу подршку Mozzartа, који им је међу првима пружио подршку са вриједном новчаном донацијом за набавку медицинских монитора.

Болница Градишка је регионалног карактера јер прима пацијенте из овог града, али и из сусједних општина Козарска Дубица и Србац. Љекари се тренутно боре за оздрављење 100 пацијената који болују од корона вируса. Њих 90 је збринуто на одјелу, док је 10 на јединици интензивне његе, од којих је већина на респираторима. Клиничка слика је, кажу, много тежа у односу на претходне таласе епидемије, а потрошња кисеоника и остале терапије десет пута већа него раније.

Управо хероји у бијелим мантилима носе највећи терет ове борбе јер раде у ризичним условима, сатима носе визире, маске и скафандере. Из Mozzartа поручују да су свјесни озбиљности ситуације у којој се цијела земља налази, те да овим гестом желе да поруче медицинарима да нису сами.

-Желимо да олакшамо посао здравственим радницима, посебно у овом тренутку. Поред тога што помажу, ови људи ризикују властито здравље, због чега желимо да им пошаљемо поруку да мислимо на њих и да имају подршку заједнице - каже менаџер корпоративних комуникација Mozzartа, Марија Раниловић.

Компанија Mozzart је за борбу против ковида до сада издвојила више од 162.000 марака, а акције помоћи здравственом систему ће бити настављене и у наредном периоду.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана