Подршка сарадњи Бањалучког и Тамбовског државног универзитета

Срна
Foto: СРНА

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић подржала је сарадњу Универзитета у Бањалуци и Тамбовског државног универзитета "Г.Р. Державин" у складу са традиционално добрим односима Српске и Руске Федерације.

Цвијановићева је данас уприличила пријем за делегацију Тамбовског државног универзитета и истакла да је њихова посјета резултат сарадње са Универзитетом у Бањалуци, односно Факултетом безбједносних наука.

Посјета делегације Тамбовског државног универзитета "Г.Р. Державин" Републици Српској резултат је сарадње са Универзитетом у Бањалуци, односно Факултетом безбједносних наука Универзитета у Бањалуци, саопштено је из кабинета предсједника Републике Српске.

На пријему, организованом у Палати Републике, присуствовао је и декан Факултета безбједносних наука Предраг Ћеранић, а разговарано је о образовној, научној и културној сарадњи Републике Српске и Руске Федерације, али и свеукупним односима Српске и Русије.

У саопштењу се наводи да је, пожељевши добродошлицу гостима са Тамбовског државног универзитета, Цвијановићева изразила пуну подршку сарадњи два универзитета, те подсјетила на чврсте братске везе два народа, које се непрекидно унапређују на различитим пољима.

Представници Тамбовског универзитета захвалили су Цвијановићевој на срдачном пријему и конструктивном разговору, изразивши увјерење да ће два универзитета у наредном периоду остварити добру и плодоносну сарадњу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана