Под требињским платанима организован базар за Мињу

Срна
Под требињским платанима организован базар за Мињу

ТРЕБИЊЕ - Под платанима у Требињу данас се одржава хуманитарни базар за Мињу како би се прикупио новац за лијечење дјевојчице Миње Матић из Србије, обољеле од најтежег облика спиналне атрофије мишића.

Једна од организаторки базара Александра Ковачевић рекла је да се овом хуманитарном базару одазвао велики број Требињаца, али и удружења.

Она је навела да су учешће узели требињско Удружење "Сунце нам је заједничко" те хуманитарне организације "Дјеца дјеци" и "Игдаједу".

- Прије два дана прикључио се и вртић "Наша радост", организација "Видовдан", која је прикупила новац. Помогла нам је и Полицијска управа Требиње на челу са Јованом Цвијетић. Свима велико хвала - истакла је Ковачевић.

Требињка Валентина Митровић подсјетила је да је, поред овог базара, доступан и хуманитарни број 1433, те захвалила Херцеговцима који су и данас показали своју хуманост.

Ове двије Требињке су нагласила да су требињску причу за Мињу покренуле самоиницијативно.

Једногодишња Миња Матић болује од ријетке и изузетно тешке неуромишићне болести - спиналне мишићне атрофије типа 1, за чији је лијек потребно 2,4 милиона долара.

Болест је везана за мутацију гена и манифестује се губитком основних животних функција, као што су ходање, варење хране, гутање и дисање, а не утиче на мозак и когнитивне функције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана