Почела вакцинација полицијских службеника у БиХ

Срна
Foto: Срна

САРАЈЕВО- Вакцинација запослених у Министарству безбједности у Савјету министара и полицијских агенција са нивоа БиХ почела је јутрос у дворани Зетра у Сарајеву.

За ову намјену обезбијеђено је 10.000 доза вакцина, што је довољно за имунизацију 5.000 особа против корона вируса, саопштено је из ресорног министарства.

Уз запослене у Министарству, вакцинисаће се полицијски службеници и запосленици Граничне полиције БиХ, Сипе, ОБА, Службе за послове са странцима БиХ, Агенције за полицијску подршку БиХ, Агенције за форензичка испитивања и вјештачења БиХ и Агенције за школовање и стручно усавршавање кадрова.

Имунизација свих полицијских службеника и запослених у полицијским агенцијама оцијењена је као веома важна због несметаног функционисања безбједносног сектора будући да су полицијски службеници изложени сталним контактима, а уједно имају важну улогу у провођењу епидемиолошких мјера.

Вакцине је донирала Турска на захтјев министра безбједности у Савјету министара Селме Цикотића током састанка с министром унутрашњих послова Турске Сулејманом Сојлуом, одржаног почетком априла у Анкари.

Пунктове за вакцинацију данас је посјетио и Цикотић, који је захвалио здравственим радницима, волонтерима и другом особљу за добро организован процес вакцинације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана