Почела производња заштитних маски

Срна
Почела производња заштитних маски

ВЛАСЕНИЦА - Предузеће за производњу позамантерије “Нови еластик” из Власенице од данас је почело и са израдом заштитних маски због повећаних потреба усљед вируса корона.

Директор Акционарског друштва “Нови еластик” Јелена Пепић изјавила је Срни да је првог дана произведено и испоручено 150 заштитних маски, али да ће тај број наредних дана сигурно расти јер је потражња веома изражена.

“С обзиром на то да је огромна потражња за ластиком, која се користи за производњу маски, одлучили смо да и ми производњу дијелом преоријентишемо на маске”, објаснила је Пепићева.

Она је навела да је протеклих дана предузеће примило бројне наруџбе од локалних фирми, установа и институција, због чега се одлучило на овакав корак.

Фирма запошљава 12 стално запослених и једног радника под уговором, али је због преоријентације на производњу маски у радни однос на одређено вријеме примљено још пет радника, што, по свему судећи, неће бити коначан број.

“Нови еластик” има пословну сарадњу са бројним фирмама из Републике Српске и Федерације БиХ којима испоручује ластише, траке и остали репроматеријал за текстилну, грађевинску и неке друге индустрије, а почетак производње заштитних маски сигурно ће увећати број пословних партнера на локалном подручју, али и у регији.

Пепићева истиче да фирма располаже довољном количином репроматеријала и сировине, а продаје га и другим фирмама које се баве тим послом.

Дневни капацитет производње у “Новом еластику” је око 10.000 метара ластиша, а производња маски тек је почела, па још није дефинисано колико ће их бити произведено на дневном нивоу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана