Почела припремна настава за будуће првачиће

Срна
Foto: Срна

ЛОПАРЕ - У Дјечијем вртићу Лопаре почела је бесплатна припремна настава за дјецу која у септембру полазе у први разред основне школе.

Директор предшколске установе у Лопарама Даниела Цвијановић рекла је Срни да се програм односи на сву дјецу са подручја ове локалне заједнице која нису обухваћена неким обликом предшколског васпитања и образовања.

"Укључено је 11 дјеце која до сада нису боравила у овој или другим предшколским установама", навела је Цвијановићева и додала да је у програм укључено и 23 дјеце из ове установе.

Припремна настава, која се реализује у сарадњи са општином Лопаре, биће реализована од почетка марта до краја маја, сваког радног дана у трајању од три часа, а из Дјечијег вртића позивају родитеље који имају дјецу овог узраста да их пријаве.

Циљ програма је социјализација дјеце која прије нису била укључена у колектив и нису похађала неки од облика предшколског образовања, те други аспекти њиховог развоја, као што су физички, интелектуални, развој говора, развој ствралаштва, социјално-емоционални развој и друге припреме како би спремни дочекали полазак у школу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана