Почела позоришна ревија "Прњавор и пријатељи"

Срна
Почела позоришна ревија "Прњавор и пријатељи"

ПРЊАВОР - Извођењем представе "То нисам ја" почела је шеста позоришна ревија "Прњавор и пријатељи" у организацији Драмске сцене Српског културног и просвјетног друштва (СПКД) "Просвјета".

Руководилац Драмске сцене Бранкица Радоњић рекла је Срни да се наставља лијепа традиција узвратних посјета позоришних група са којима ово аматерско друштво из Прњавора сарађује.

- Ми смо као домаћини наступили на љетној сцени Дома културе, док нас до краја септембра очекују гостовања наших пријатеља из Бањалуке и Челинца - рекла је Радоњићева након синоћњег извођења представе.

Према њеним ријечима, за октобар су договорена гостовања из Добоја, Српца, Новог Града, а први пут публици у Прњавору ће се представити Сцена за одрасле СПКД "Просвјета" Прњавор у сарадњи са школом глуме из Дервенте.

Она каже да је програмска шема манифестације јако занимљива и садржајна, а ове године због специфичне ситуације сви ће наступати на отвореном, односно на алтернативним сценама у граду.

- Публика која има различите сензибилитете моћи ће да испрати оно што смо припремили, а Прњавор полако улази на мапу позоришних фестивала, којем се, иако није такмичарски, радо одазивају сви наши пријатељи и сарадници, па чак и професионални глумци - рекла је Радоњићева.

У оквиру ревије "Прњавор и пријатељи" за 24. септембар предвиђено је гостовање "Дис" позоришта младих из Бањалуке са представом "Тајна тишине", а пред прњаворском публиком 30. септембра представу "Наше ствари" извешће Драмска сцена Челинац.

Програм ревије је бесплатан и реализује се према препорукама Института за јавно здравство Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана