Почела обнова љетног кина у Требињу

Срна
Foto: срна

ТРЕБИЊЕ - У Старом граду у Требињу почела је обнова некадашњег љетног кина, па ће овај град на атрактивној локацији уз зидине кастела добити још једну позорницу на отвореном.

Начелник Одјељења за културу, породицу спорт и образовање града Требиња Слађана Скочајић рекла је да се, на иницијативу великог броја грађана, озбиљно приступило ревитализацији овог простора.

Она је додала да су приведени крају веома захтјевни радови на рашчићавању терена од наслага шута, отпада и дивљег растиња, а за то вријеме озбиљно се радило и на изради пројектних захтјева како би се обезбиједила и потребна опрема.

"Један од њих већ је добио зелено свјетло. Обезбиједићемо нови пројектор за љетно кино, те столице које се бити примјерене простору", навела је Скочајићева. Она је додала да је сљедећи пројекат који се планира постављање тенде.

"То мора бити тенда која ће се подизати и спуштати и која неће нарушавити изглед простора. Т

акође, за овај објекат морамо добити и сагласност Републичког завода за заштиту споменика", појаснила је Скочајићева. Она је напоменула да овај простор, након обнове, неће виши бити само љетно кино, већ мултифункционална сцена на отвореном, на којој ће моћи да се организују различити програми из културе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана