Почела настава у стем лабораторији

Срна
Foto: срна

ШАМАЦ - У Средњој школи "Никола Тесла" у Шамцу почела је настава у Стем лабораторији, која је опремљена опремом вриједности 21.000 КМ, а гдје је омогућена практична примјена знања.

Стем лабораторија у Шамцу прва је од пет у оквиру реализације пројекта "Унапређење основног учења и образовања у БиХ".

Овај пројекат се реализује у оквиру пројекта "Табла", који преко Министарства просвјете и културе спроводи организација Спасимо дјецу", уз финансијску подршку УСАИД-а.

Директор Средње школе Смиља Нишић захвалила се Министарству просвјете и културе и Међународној организацији "Спасимо дјецу" за указано повјерење и укључивање у пројекат у оквиру кога су добили опрему.

Она за Срну каже да Стем лабораторија омогућава ученицима успјешније, лакше и боље савладавање наставног садржаја, а професорима да на један врло једноставнији начин пренесу нова сазнања.

"Нова Стем лабораторија не користи се само у сврхе наставног процеса, него и у ваннаставне активности тако да нам она омогућава да све ученике без обзира да ли они имали неки предмет у склопу свог школовања или не, укључимо у нове технологије", каже Нишићева.

Опрема се састоји од ормарића, радних столова, столица, интерактивне табле, три-де штампача, макете, рељефа, лаптопа, лего едукативног и ерудимо сета, робота Хеса и остале дидактичке опреме.

Професор информатике Свен Челиковић каже да уз помоћ опреме коју су добили као донацију ученици лакше схватају информације које им сада графички представљају, а занимљивије им је и када им пустите видео, јер ће тада прије схватити градиво него када им се пише на табли.

Ученица другог разреда гимназије Катарина Пупчевић истиче да брже стичу знања у новој лабораторији гдје раде са интерактивним таблама и опремом, а учење им је јако занимљиво. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана