Почела изградња западне обилазнице око Требиња

Р.МИ.
Почела изградња западне обилазнице око Требиња

Требиње – Директор Путева РС Ненад Нешич и градоначелник Требиња Мирко Ћурић озваничили су почетак радова на западној обилазници која ће спојити пут од Града сунца са магистралним путем Требиње –Дубровник.

У првој фази радиће се око 3 километра, а укупна дужина је пет и по километара.

- Имамо грађевинску дозволу за првих 800 метара, а за преосталих 2,3 километара имамо обећање од градске управе да ће се рјешити преостали имовинско – правни однос навео је Нешић.

Укупна вриједност западне обилазнице је преко 3,2 милиона КМ, а рок изградње је до три године, због, могућих проблема у рјешавању имовинских односа.

На обилазници су предвиђена два кружна тока, један код Града сунца, а други на спајању са магистраним путем према Дубровнику, а градњу финасира предузеће Путеви РС властитим новцем. Нешић је најавио да ће 27. августа бити отворене понуде за избор најбољег понуђача за потпуну реконструкцију путу Требиње - Љубиње, у дужини од 56 километара.

-У нашем трогодишњем плану је, уколико буде новца, и реконструкција пута од Требиња према граничном прелазу Клобук, према Црној Гори - најавио је Нешић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана