Побратимила се ловачка удружења из Угљевика и Кидричева

Срна
Побратимила се ловачка удружења из Угљевика и Кидричева

УГЉЕВИК - Ловачка удружења “Дубрава” из Забрђа у Угљевику и словеначко “Борис Кидрич” из Кидричева побратимили су се са на Ловачкој вечери у Угљевику које је окупило више од 300 ловаца и љубитеља лова.

Предсједник Удружења “Дубраве” Милан Лазић рекао је новинарима да удружење постоји дуже од три деценије, да имају 130 ловаца и газдују ловиштем од 5.500 хектара замљишта које обухвата мјесне заједнице Доње Забрђе, Горње Забрђе, Тутњевац, Корениту и Малешевце.

Ово угљевичко ловачко удружење добитник је Повеље за унапређење ловства Ловачког савеза Републике Српске.

Лазић је захвалио општини Угљевик за подршку, као и свима који помажу ово удружење.

Предсједник Удружења из Кидричева Томаш Дебељак рекао је да братимљење са ловцима из Забрђа потврђује да нема граница, ни препрека када је ријеч о пријатељству.

-Ловимо срне, фазане, лисице, куне и предаторе, слично као и наши побратими из Угљевика - навео је Дебељак и додао да њихово удружење има 45 ловаца.

На ловачкој вечери, која је одржана синоћ, приређена је и томбола са наградним фондом од 5.000 КМ, а ловачку пушку, као главну награду, поклонио је начелник Угљевика Василије Перић.

Перић је истакао да општина Угљевик и словеначка општина Кидричево његују братске односе и изразио задовољство што се та сарадња проширила и на ловачка удружења.

Он је захвалио свим ловачким удружењима на територији ове подмајевичке општине јер се баве и очувањем животне средине, а важна је туристичка и рекреативна дјелатност.

Ловачкој вечери присуствовали су представници Ловачког удружења “Сусек” из Србије и удружења у регији.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана