Планиране и виртуелне шетње кроз Семберију

Срна
Планиране и виртуелне шетње кроз Семберију

БИЈЕЉИНА - Туристичка понуда Бијељине биће представљена и кроз двадесетак виртуелних шетњи које ће туристима приближити љепоте ове дестинације, најављено је из Туристичке организације града.

Израда веб-платформе за ову намјену дио је програма рада Туристичке организације у овој години, који ће бити разматран на сједници Скупштине града Бијељине 3. марта.

У извјештају се наводи да је, због ситуације у свијету изазване вирусом корона, смањен број долазака и ноћења туриста у Бијељини у 2020. години, а наплаћена боравишна такса од 75.000 КМ мања је за 34 одсто у односу на 2019. годину.

Бијељину су лани посјетила 12.763 домаћа и 8.608 страних туриста који су укупно остварили 44.518 ноћења.

Туристичка понуда Бијељине представљена је на Инфо-пулту у центру града, кроз рад Сувенирнице, у брошури "Туристички водич кроз Семберију", кроз туристичку карту града и разгледнице, као и промотивни туристички филм "Град Бијељина".

За ову годину, Туристичка организација града Бијељине планира да организује манифестације - Међународни сајам туризма и гастро-културе, Међународна умјетничка колонија, "Пантелински дани", "Златни котлић Семберије", Савска регата и Митровдански вашар са традиционалном "Купусијадом".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана