Планинари из Србије одушевљени Јахорином, Романијом и Требевићем

Srna
Планинари из Србије одушевљени Јахорином, Романијом и Требевићем

ПАЛЕ - Група од 45 планинара из Србије посјетила је током викенда Романију, Јахорину и Требевић и исказала велико задовољство љепотом ових планина.

Једна група планинара упутила се до познате Новакове пећине која се налази на стрмим литицама Романије изнад Пала на надморској висини од 1.515 метара.

Предсједник Планинарског друштва "Јосиф Панчић" из Београда Тадија Димитријевић рекао је Срни да су организовали посјету овим планинама заједно са пријатељима из Планинарског друштва "Требевић" из Источног Сарајева са којима више година сарађују.

"Организовали смо успон до Новакове пећине уз помоћ планинарске опреме. Неки су са нама први пут на успону. Време нас је послужило, уживали смо у зимском дану, у погледу и лепотама шума подно Романије. Викенд је испунио сва наша очекивања", навео је Димитријевић.

Према његовим ријечима, планинари који су већ били на олимпијској љепотици Јахорини кажу да примјећују велики напредак и бољу техничку опремљеност, додајући да је ова планина све боље мјесто за скијање.

Планинарско друштво "Јосиф Панчић" постоји од 1950. године и окупља око 350 планинара који сваке године изведу успон на више планина у Републици Српској, БиХ и шире.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана