Петница: Нови програми и конкурс за основце

Танјуг
Петница: Нови програми и конкурс за основце

ПЕТНИЦА- Истраживачка станица Петница најавила је данас покретање нове програмске активности "Отворени Петнички семинари" и организовање научно-образовног програма за ученике основних школа.

Програм "Отворени Петнички семинари" биће започет овог мјесеца, а идеја је да се у десетодневном интензивном онлине семинару представе све научне области које постоје у Истраживачкој станици Петница, кроз занимљива предавања и интереактивне радионице, наводи се у саопштењу Истраживачке станице.

Семинари су, како је саопштено, намјењени не само полазницима програма у Петници, већ и свим заинтересованим грађанима, а ова активност је увод у сезону семинара која треба да започне у кампусу Истраживачке станице, чим епидемиолошки услови то дозволе.

"Желимо да наши стручни сарадници, и некадашњи полазници, који имају експертизу у различитим занимљивим научним областима, своје знање пренесу, не само нашим полазницима, него и свима заинтересованим у Србији", каже Никола Божић, програмски директор Истраживачке станице Петница.

Истраживачка станица припрема се и да своје активности уживо започне у свом кампусу чим епидемиолошки услови то дозволе, највероватније у мају мјесецу, а правила понашања и рада током пандемије COVID-19, усвојена током претходне године, биће примјењивана и ове године, како би се обезбиједила заштита здравље полазника, сарадника и запослених.

Када је ријеч о научно-образовном програму за ученике основних школа, програми ће бити реализовани у периоду од августа до октобра, када тренутна епидемија буде допустила, а пријављивање је отпочело.

Љетња научна школа је вишедисциплинарни програм који уводи заинтересоване ученике у основне методе науке и истраживачког рада, а приликом организације овог програма Петница има у виду ученике који тренутно похађају седми разред и који показују високу склоност и заинтересованост за науку и истраживачки рад, самосталност и самоиницијативност у раду, и који солидно владају школским градивом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана