ПДС подржао кандидата СНСД-а за градоначелника Градишке

Срна
ПДС подржао кандидата СНСД-а за градоначелника Градишке

ГРАДИШКА - Пензионерска демократска странка (ПДС) седма је политичка партија која је подржала кандидата СНСД-а за градоначелника Градишке Зорана Аџића на предстојећим локалним изборима.

Споразум подршке кандидату за градоначелника данас су у сједишту СНСД-а у Градишци потписали вршилац дужности предсједника ПДС-а Бошко Бањац и Аџић, који је предсједник Градског одбора СНСД-а Градишка.

Бањац је рекао да ПДС неће учествовати на локалним изборима, али да је Предсједништво странке одлучило да у свим општинама и градовима подржи актуелне градоначелнике, и начелнике владајуће странке.

Он је истакао да ПДС даје пуну подршку Аџићу јер је у актуелном мандату као градоначелник препознао проблеме пензионера у Градишци и на све могуће начине утицао на побољшање њиховог положаја.

Аџић је изразио задовољство због подршке ПДС-а његовој кандидатуру, истичући да је то доказ да су пензионери препознали да је актуелна градска власт настојала да и у тешким финансијским условима издвоји додатна средстава за пензионере.

- Градска управа је, у односу на период од 2012. до 2016. године, у посљедње непуне четири године удвостручила издвајања за Удружење пензионера. У договору са градишким Домом здравља вратили смо и право пензионерима млађим од 65 година да користе услуге примарне здравствене заштите без плаћања партиципације, а на терет градског буджета - нагласио је Аџић.

Споразум подршке Аџићевој кандидатури за градоначелника Градишке, осим СНСД-а, раније су потписали Уједињена Српска, Демос, ДНС, Социјалистичка партија и Социјалистичка партија Српске.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана