Парастос у Новом Селу за погинуле српске борце

Срна
Foto: Срна

ШАМАЦ- У Новом Селу код Шамца данас је служен парастос за четири погинула борца у одбрамбено-отаџбинском рату и једну цивилну жртву, након чега су положени вијенци код спомен-плоче и прислужене свијеће.

Предсједник Борачке организације Шамац Радован Зорановић рекао је да се сваке године служи парастос као знак сјећања на погинуле припаднике Војске Републике Српске, који су дали живот за Српску.

"Наша дужност је да их се са поносом сјећамо. Ми данас уживамо у Републици Српској коју су они створили", поручио је Зорановић.

Предсједник Скупштине општине Симо Варадиновић рекао је да је потребно гајити културу сјећања на ова страдања и сви нивои власти треба да учине максимум из своје сфере како би се поправио статус породица погинулих бораца, ратних војних инвалида и демобилисаних бораца.

Предсједник мјесне Борачке организације Лазо Воћкић подсјетио је да је спомен-плоча откривена и освештана прије три године захваљујући општини Шамац, као и да су обновљене просторије мјесне заједнице.

Воћкић је додао да спомен-обиљежје и парастос обнављају сјећања на жртве које су сви борци дали за Српску.

Осим породица погинулих бораца, представника Борачке организације Шамац, парастосу су присуствовали и представници локалне власти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана