Пале: За помоћ Вањи Мирковић прикупљено 7.345 КМ

Srna
Пале: За помоћ Вањи Мирковић прикупљено 7.345 КМ

ПАЛЕ - У хуманитарној акцији под називом "Улични свирач" која је одржана у Палама, прукупљено је 7.345 КМ за помоћ у лијечењу Вање Мирковић којој је дијагностификован Јуингов сарком тумор.

 

Вањи је дијагностификована ова болест у јуну 2017. године, када је имала 21 годину, а борба ове Паљанке траје пуне три године у нади да ће се потпуно опоравити.

Поред невјероватне воље, наде и снаге ове дјевојке, потребно је сакупити новац за наставак њеног лијечења у иностранству.

Организатор акције Лука Новосел рекао је новинарима да се у Палама трећи пут одржава хуманитарна акција "Улични свирач", овај пут за суграђанку Вању Мирковић.

"Ми музичари са Пала и Источног Сарајева више од пет часова смо свирали и

пјевали испред Саборног храма Светог Архангела Михајла и на паљанском шеталишту јер желимо да помогнемо Вањи, која ће, надам се брзо да нам се придружи", рекао је Новосел и захвалио колегама који су такође редовни актери хуманитарних акција.

Новосел је најавио да ће хуманитарна акција бити организована и сутра на Сокоцу, те позвао све суграђане, људе добре воље да помогну Вањи у њеној борби са опаком болешћу.

Учесница ове хуманитарне акције Милица Станишић захвали је Новоселу на позиву и додала да се увијек са сестром радо придужују оваквим акцијама јер као музичари желе да таленат користе што љепше и хуманије.

Новчана средства за Вању могуће је уплатити на жиро рачун 555 – 700 – 002 – 338 – 01 – 60 /Нова банка/, на име Горан Мирковић.

Они који посједују број неке од мобилних тефонија Србије или живе у Србији, Вањи могу помоћи слањем СМС поруке у којој се упише 867 и пошаље на 3030.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана