Пале: За изградњу објекта мјесне заједнице мокро 700.000 км

Срна
Foto: Срна

ПАЛЕ- Начелник општине Пале Бошко Југовић потписао је данас уговор са фирмом "Радис" из Источног Сарајева о изградњи новог објекта Мјесне заједнице Мокро у Мокром, укупне вриједности 700.000 КМ.

Југовић је рекао да ће нови објекат у Мокром имати око 450 метара квадратних корисног простора, те да му је драго да су завршили комплетан процес када је ријеч о тендерској процедури на почетку грађевинске сезоне.

Он је навео да ће постојећи објекат мјесне заједнице, који је у власништву општине Пале, бити рушен и ту изграђен нови јер је комисија утврдила да се не исплати улагати у реконструкцију.

Југовић је рекао новинарима да је локална заједница обезбиједила средства из буџета и да ће тај објекат служити и полицијској станици, предузећима "Водовод и канализација" и за потребе матичног одјељења, а имаће и салу у којој ће се моћи обављати спортске активности.

Југовић је нагласио да Мјесна заједница Мокро у општини Пале заслужује такав објекат, с обзиром на број становника, дјеце и степен развоја.

Увјерен је и да ће фирма "Радис", са којом општина има добра искуства, успјети на вријеме да заврши радове. "Радимо амбициозно. Корона, економска кризе неће нас спријечити да развојну компоненту држимо онако како треба у смјеру инвестирања", поручио је Југовић.

Технички директор фирме "Радис" Јована Пржуљ изразила је задовољство што су данас потписали значајан уговор за општину Пале, те истакла да ће испоштовати све одредбре из уговора и извести све радове у предвиђем року.

"Рок је, од увођења у посао, око 150 дана", навела је Пржуљева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана