Пале: Турнир у уличном баскету окупио 43 екипе

Срна
Пале: Турнир у уличном баскету окупио 43 екипе

ПАЛЕ - На Палама је данас почео традиционални турнир у уличном баскету на којем ове године учествују 43 екипе из Србије, Црне Горе, БиХ, Хрватске и Словеније.

Турнир “Стритбол Пале” игра се три на три под заштитним знаком ФИБА и има међународни карактер.

Један од организатора турнира Марко Лазаревић рекао је Срни да имају пријављених 29 екипа у конкуренцији сениора, девет екипа јуниора и пет у конкуренцији кадета.

Лазаревић је истакао да ће се баскеташи из региона борити за новчану награду која износи 2.200 КМ и право учешћа на Челенџеру у предграђу Париза-Понтоаз.

Када је ријеч о конкуренцији јуниора и кадета, Лазаревић је навео да ће награда бити накнадно одређена.

“Очекујемо одличан баскет и сјајну атмосферу на трибинама. Позивам све љубитеље баскета и доброг дружења да посјете ову спортску манифестацију и увјере се зашто је једна од најпопуларнијих на простору источног дијела Српске и БиХ”, рекао је Лазаревић.

Према његовим ријечима, од прошле године уведена је награда за фер плеј “Ацо Томић”, која носи име по прерано преминулом паљанском баскеташу, а награда се додјељује екипи која покаже најбољи и најкоректнији однос према баскету и турниру.

Финале турнира биће одржано у суботу, 26. јуна, када ће бити организовано и хуманитарно такмичење у шутирању за три поена, ревијална утакмица, као и награде за публику.

Турнир у уличном баскету игра се на спортским теренима на Корану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана