Пале: Помоћ од скоро 4.000 КМ

Срна
Пале: Помоћ од скоро 4.000 КМ

ПАЛЕ - Туристичка организација општине Пале усмјерила је 3.790 КМ у општински Фонд за прикупљање помоћи за набавку медицинске опреме и помоћи социјално угроженим лицима, саопштено је из те организације.

"Средства смо усмјерили у општински Фонд због новонастале ситуације изазване вирусом корона. Ријеч је о 3.790 КМ које су прикупљене за вријеме трајања манифестације Сњежна чаролија, а односи се на прво еколошко клизалиште. Како је и раније најављено, та средства су усмјерена у хуманитарне сврхе", наведено је у саопштењу.

У саопштењу је наведено да се директор ове организације Драган Јакић, и поред средстава прикупљених од клизалишта, одрекао једног дијела своје плате, а чланови управног одбора те јавне установе одрекли су се накнада.

"Због тренутне ситуације закључили смо да је најбоље та средства усмјерити на општински Фонд за прикупљање помоћи и дати допринос у санирању штете настале због вируса корона", изјавио је Јакић.

Јакић је рекао да због вируса корона, туризам као грана привреде највише трпи, али да ће се према процјенама стручњака, најбрже и опоравити.

Начелник општине Пале Бошко Југовић изразио је задовољство оваквим потезом локалне Туристичке организације, те је истакао оптимизам када је ријеч о Палама.

"Најбитније је да останемо дисциплиновани. Што се више придржавамо савјета стручњака, то ће прије ово ванредно стање проћи", поручио је Југовић и додао да су Пале општина са великим потенцијалом, поготово када туристичким, те цијени да ће се сви туристички субјекти брзо опоравити након епидемије.

Општина Пале је недавно активирала намјенски рачун за прикупљање помоћи за набавку медицинске опреме и помоћ социјално угроженим лицима на подручју локалне заједнице, који ће представљати својеврстан фонд на који ће бити уплаћена средства из општинског буџета, као и добровољне донације локалних привредника, јавних предузећа и грађана који имају могућност и жељу да личним прилозима подрже акцију.

Сви који желе новац могу уплатити на рачун за посебне намјене, отворен код НЛБ Банке 562-012-81187733-22, а сврха уплате је помоћ за набавку медицинске опреме и социјално угроженим лицима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана