Отворена обилазница Бретовчина- Чатрња

Срна
Foto: Срна

ГРАДИШКА- Градоначелник Градишке Зоран Аџић и помоћник министра саобраћаја и веза Републике Српске Драган Станимировић пустили су у употребу новоизграђану обилазницу Брестовчина - Чатрња, која повезују магистралне путеве Градишка - Клашнице и Градишка - Козарска Дубица.

Аџић је навео да је изградња ове саобраћајнице, дуге 5,7 километара, коштала око 16,3 милиона КМ.

Он је рекао да ће обилазница скратити пут према новом царинском терминалу и растеретити саобраћај у ужој градској зони, те бити основ за ширење града и развој нових привредних и пословних зона.

Аџић је додао да је у плану изградња и источног дјела обилазнице, од кружне раскрснице у Бретовчини према граду, дужине око два километра, за шта је потребно обезбједити додатних шест милиона КМ.

Станимировић је рекао да су у финансирању изградње ове саобраћајнице у великом дијелу учествовали Влада Српске и предузеће "Аутопутеви Републике Српске", а да је Градска управа сносила трошкове експропријације земљишта.

"Ово је модерна собвраћајница која у поречном дијелу, осим за моторни саобраћај, има и пјешачке и бицилистичке стазе", додао је Станимирови.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Брестовчина Љубиша Бенцуз истакао да је је изградња обилазнице веома значајна са становнике ове мјесне заједнице.

"Значиће много за отварање нових инвестиција, растерећење саобраћаја и надам се да ћемо наставити са релизацијом оваквих пројеката", нагласио је Бенцуз.

За изградњу везне саобраћајнице Брестовчина- Чатрња, Влада Републике Српске издвојила је десет милиона КМ, Савјет министара и Управа за индиректно опорезивање БиХ 3,8 милиона, док је 2,5 милиона КМ издвојено из буџета града Градишка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана