Отворена нова полицијска станица у Власеници

Срна
Foto: Срна

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић данас је заједно са предсједником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем, министром унутрашњих послова Драганом Лукачем отворила нову полицијску станицу у Власеници, а присуствовала је и отварању трга и централног споменика у овом мјесту.

Цвијановићева је изјавила ј да су отварањем нове полицијске станице у Власеници створени бољи услови за рад полиције, а обећала је и подршку институција Српске за изградњу других садржаја које предложи локална заједница.

Цвијановићева је рекла новинарима да је овај објекат изграђен у сарадњи локалне заједнице и Владе Републике Српске.

"Разумјевши колико је важно да полиција има добре услове за рад, ми смо претходних година у то улагали огромна средства", навела је Цвијановићева и подсјетила да је у вријеме када је била на челу Владе Српске улагано у материјално-техничко опремање полиције, а изграђен је и велики центар за обуку у Залужанима.

Цвијановићева је изразила посебно задовољство тиме што је нова полицијска станица изграђена у Власеници, имајући у виду развој туризма у овој локалној заједници, што ће привући велики број посјетилаца, којима треба обезбиједити безбједан боравак.

"Без обзира на то, свугдје у Републици Српској треба да имамо један овакав објекат и то је наше опредјељење", додала је Цвијановић.

Када је у питању изградња Трга и централног споменика у Власеници, предсједник Републике Српске рекла је да се овим мијења изглед Власенице.

"Имамо још много посла који ћемо радити у Власеници у сарадњи са локалним властима. Наша велика аспирација је да ово постане туристички центар који ће бити интегрисан са нашом туристичком понудом коју имамо, Олимпијским центром `Јахорина` и оним што ћемо направити на Мањачи“, рекла је Цвијановићева, закључивши да ће све то донијети економску добит Српској и локалној заједници.


Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да ће отварање нове зграде станице полиције у Власеници допринијети бољој безбједности на овом подручју.
Лукач је напоменуо да се широм Српске реконструишу или граде нове зграде у којима је смјештена полиција, наводећи да ће Полицијска управа Источно Сарајево добити нову зграду.

Изградњом ових објеката, поручио је Лукач, стварају се услови за бољи рад полиције и доприноси бољој безбједности свих грађана широм Републике Српске.

"Све су то средства која углавном обезбјеђује Влада Републике Српске", рекао је Лукач и истакао добар осјећај власти Српске за становништво.

Лукач је подсјетио да је и нова зграда полицијске станице отворена захваљујући Влади Републике Српске и општини Власеница, које су уназад неколико година заједнички градили овај објекат.

"Ово је једна од најбољих станица у Републици Српској и свакако ће то допринијети бољој безбједности", констатовао је Лукач.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана