Отворена љетња туристичка сезона у Требињу

Срна
Foto: Срна

ТРЕБИЊЕ- У Требињу је вечерас званично отворена љетња туристичка сезона у оквиру дводневне манифестације коју организују Град Требиње и градска Туристичка организација.

Директор Туристичке организације града Требиња Мирјана Путица рекла је новинарима да је у оквиру манифестације планиран низ дешавања различитог карактера, а концепт је замишљен као сајам туристичких организација из земаља региона са којима Требиње сарађује.

"Сви подаци указују на то да ће ове године бити јако успјешна љетња туристичка сезона, већ имамо много групних туристичких обилазака Требиња. Највећи број гостију долази из Србије, Црне Горе и БиХ али нас радује податак да имамо туристе из Западне Европе и скандинавских земаља", рекла је Путица.

Директор Туристичке организације Републике Српске Миодраг Лончаревић рекао је новинарима да је град Требиње једна од најпосјећенијих туристичких дестинација у Српској, те истакао да се туристи увијек радо враћају у Требиње.

"Град Требиње је топ дестинација туристичке понуде Републике Српске. Туристичка организација Републике Српске има итекако добру сарадњу са Туристичком организацијом града Требиња", рекао је он.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је у обраћању да Требиње спремно дочекује ову туристичку сезону те да ће она бити богата садржајима од којих ће се неки прву пут одржати у овом граду.

Он је истакао да показатељи за прва четири мјесеца ове године показују да ће 2022. година бити боља него претходна.

"Туризам је једна од три гране на којима заснивамо наш развој и која је као таква дио стратегије развоја града Требиња до 2027. године", рекао је Ћурић.

У оквиру вечерашње манифестације представљена је нова љетња промотивна кампања Туристичке организације Требиње под називом "Град који волите".

Сутра ће у централној градској улици Јована Дучића од 10.00 до 14.00 часова бити приређен свечани програм који обухвата промоцију понуде гостујућих туристичких субјеката у оквиру брендираних промотивних штандова уз видео презентације дестинација, разноврстан културно-умјетнички програм, забавни садржај и дјечији карневал, док ће у оквиру вечерњег програма од 21:30 часова бити приређен концерт популарног "Дејан Петровић Биг бенд". 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана