Отворена изложба фотографија "Соколац некад и сад"

Срна
Отворена изложба фотографија "Соколац некад и сад"

СОКОЛАЦ - На Сокоцу је данас, у организацији општинске Туристичке организације, отворена изложба 87 фотографија 21 аутора са фото-конкурса "Све боје Сокоца" објављеног у септембру, на којем је прво мјесто припало Бојани Марковић из ове општине.

Вршилац дужности директора соколачке Туристичке организације Мирјана Симовић рекла је да је другу награду освојила Дејана Радовић са Сокоца, трећу Миленко Станковић из Новог Сада, а четврту Сокочанин Стефан Јоловић.

Симовићева је навела да првонаграђена фотографија носи назив "Дјеца", друга "Маче на грани", трећа "Чаролија", а због изузетног одзива љубитеља фотографије на овом конкурсу одлучено је да буде додијељена и четврта награда за фотографију "Црвенка".

Према њеним ријечима, осим фотографија са конкурса на овој изложби, назива "Соколац некад и сад", нашли су се и ликовни радови дјеце из соколачког вртића и старе фотографије о животу људи на Сокоцу из шездесетих година, захваљујући фото-архиву Славише Кнежевића, Борке Кезуновић и Слађане Вукојичић.

"Жељели смо да у овом мјесецу даривања, љубави и емоција подаримо Сокоцу овакву изложбу", истакла је Симовићева.

Новинар Бојана Марковић, која је освојила прву награду сматра да је мотив дјеце успио да прикупи највећи број гласова.

Она је нагласила да је као новинар почела да се бави и фотографијом, која јој је постала хоби.

Покровитељ изложбе фотографија "Соколац некад и сад" је општина Соколац, која је обезбиједила и новчане награде за ауторе најбољих.

Изложба ће бити отворена у просторијама Високе школе за услужни бизнис у наредна три дана од 11.00 до 17.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана