Отворен Сајам меда и вина, производе представила 32 излагача

Срна
Отворен Сајам меда и вина, производе представила 32 излагача

ТРЕБИЊЕ - У Требињу је данас отворен 15. традиционални Сајам меда и вина на коме су своје производе представила 32 излагача, а овом манифестацијом озваничен је и почетак “Преображењских свечаности”.

Организатор Сајма је требињски Аграрни фонд, а директор овог фонда Веселин Дутина рекао је новинарима да су данас производе представила 22 излагача пчелињих производа и меда и 10 винарија.

“Ово је још једна манифестација значајна за град Требиње, да се свим туристима представимо са најбољим производима и оним што Херцеговина нуди. Већина ових људи сарађује са нама у Херцеговачкој кући”, рекао је Дутина.

Он је додао да је Сајам међународног карактера јер су своје производе изложили и произвођачи из Србије, Црне Горе и Хрватске.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да су мед и вино по свом квалитету препознатљиви производи Херцеговине, те захвалио свим излагачима на учешћу и сарадњи са Херцеговачком кућом.

“Резултат успјеха свих заједно је прво мјесто које је пројекат Херцеговачке куће освојио на сајму у Берлину”, рекао је Ћурић, те изразио опредјељење да Град подржи произвођаче и да се прошири асортиман производа и понуда.

Међу излагачима који су данас представили своје домаће производе био је и Љубан Чичковић који је изложио домаће пчелиње производе, као што су мед, медовача, прополис и мед у саћу.

“Ови производи су специфични јер наше пчеле бораве на селу Бобани гдје је 600 метара надморска висина, чиста је природа, нема загађења, сви пчелињи производи су домаћи и прави, а знамо колико су здрави па их због тога и препоручујемо”, рекао је Чичковић.

Отварању Сајму меда и вина присуствовали су представници јавног и политичког живота Требиња, те гости из других локалних заједница Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана