Отворен девети “Илиндан спорт фест”

Срна
Отворен девети “Илиндан спорт фест”

СОКОЛАЦ - На Сокоцу је вечарас, након двије године паузе, отворен девети “Илиндан спорт фест”, утакмицом између екипа “Форензика” и “Соколац”, рекао је Срни Предраг Добриловић из Организационог одбора ове спортско-забавне манифестације.

Он је истакао да је овом утакмицом отворен и девети љетни турнир у футсалу, на коме ће учестовати 12 екипа који се боре за награду од 3.000 КМ.

Футсал турнир ће трајати до 31. јула, када ће на свечаности затварања “Илиндан спорт феста” бити додијељене награде за најбоље екипе у свим турнирима, проглашени најбољи појединци и спортске наде.

“Сваке вечери након такмичарског дијела биће одржаване љетне журке за Сокочане и госте који у великом броју долазе и из сусједних општина, што нас чини срећним јер управо је то циљ овог фестивала спорта, забаве и дружења”, поручио је Добриловић.

Он је нагласио да ће у оквиру “Илиндан спорт феста”, поред вечерас отвореног футсал турнира, бити одржан турнир уличног баскета од 28. до 30. јула, и турнир у одбојци на пијеску од 26. до 28 јула.

Добриловић је рекао да се на “Илиндан спорт фесту”, на теренима код спортске дворане на Сокоцу сваке године окупи по неколико хиљада посјетилаца.

Организатори турнира су футсал клуб “Гласинац”, Кошаркашки клуб “Соколац” и Одбојкашки клуб “Гласинац”.

Покровитељ ове спортско-забавне манифестације, која се организује у сусрет Дану општине – Илиндану, је општина Соколац, а спонзор је “Јелен пиво”.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана