Отварање Титове пећине 9. маја

Срна
Отварање Титове пећине 9. маја

ДРВАР - Титова пећина, културно-историјски споменик у оквиру Спомен-комплекса "25. мај" у Дрвару, биће отворен 9. маја, на Дан побједе над фашизмом, рекла је Срни начелник општине Дрвар Душица Рунић.

Рунићева је нагласила да је 9. мај важан дан за цијели свијет, а посебно за Дрвар - некадашњи град херој који је доказао своје антифашистичко лице и данас поносно чува историјске чињенице и антифашистички дух народа који живе у њему.

Она је подсјетила да је Титова пећина за туристе затворена прошле године када је усљед елементарних непогода одрон уништио бараку на улазу, а средства за обнову, у износу од 50.000 КМ, обезбиједила је Влада Федерације БиХ.

"Радови су почели током прошле године постављањем вертикалне жичане заштите на стијенама изнад барака. Остало је још да урадимо санацију барака, уређење приступног пута и електрификацију", рекла је Рунићева.

Рунићева је истакла да је једини приход који општина Дрвар директно остварује од туризма продаја улазница за Титову пећину, због чега је веома важно што ће овај културно-историјски споменик бити поново отворен.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана