Основци из Новог Града отпутовали возом у Млинску ријеку

Срна
Foto: Илустрација

НОВИ ГРАД- Из Новог Града јутрос је 150 ученика Основне школе "Свети Сава" возом отпутовало на излет у Млинску ријеку у општини Челинац.

Наставник Марина Овука рекла је да већина ученика први пут путује возом и зато су веома узбуђени због одласка у ово излетиште.

"Наша школа пет година учествује у пројекту Жељезница Републике Српске /ЖРС/ Путовање возом кроз завичај. Ове године на излет путују ученици трећег, четвртог, петог и шестог разреда, те ученици из подручне школе Мала Новска Рујишка", навела је Овука.

Са ученицима су и 22 наставника.

Директор Секције за управљање и регулисање саобраћаја Радмила Ђајић рекла је да је након двогодишње паузе поново почела пракса бесплатних излета за ученике.

"Ученике смо јутрос прво упознали са радом ЖРС-а. Ми смо, такође, обезбиједили особље које прати ученике како би овај излет протекао безбједно", напоменула је она.

Ђајићева је истакла да је ово значајна активност за промоцију предузећа.

Извиђачко-спортско-рекреативни центар "Млинска ријека" највећи је рекреациони центар у регији и као Међународни скаутски центар уцртан на свим Европским скаутским мапама. Налази се на 15. километру регионалног пута Челинац-Прњавор, а удаљен је од Бањалуке 28 километара.

Природни комплекс површине је 35 хектара и испресијецан је Млинском ријеком и Кобалтовим потоком.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана