“Осмијех” за возаче који поштују ограничења

Љиљана Алексић
“Осмијех” за возаче који поштују ограничења

Бијељина - Возаче на магистралном путу у близини основне школе у Дворовима код Бијељине од јуче о брзини обавјештава електронски саобраћајни знак, који “поклања осмијех” свима који се придржавају прописаног ограничења.

На том дијелу пута ограничење је 30 километара на час, а на несвакидашњем знаку се појављује популарни зелени смајли сваки пут када се ограничење поштује, док црвени упозорава возаче да успоре.

Знак су јуче у рад пустили градоначелник Бијељине Мићо Мићић и директор Агенције за безбједност саобраћаја РС Милија Радовић.

- Циљ је повећање безбједности саобраћаја у Дворовима, јер су дјеца најбитнија. Овдје се догађало доста саобраћајних несрећа, нажалост и са трагичним исходом, јер је ова саобраћајница, која води ка граничном прелазу Рача, веома фреквентна. Веома често возачи не поштују саобраћајне прописе - рекао је Радовић.

Постављање знака коштало је 40.000 марака. Половину средстава је обезбиједила Агенција за безбједност саобраћаја, а остатак град Бијељина. Мићић је истакао да Градска управа брине о безбједности саобраћаја, позвавши возаче да поштују знакове.

Представници Агенције за безбједност саобраћаја и Полицијске управе Бијељина јуче су одржали предавање ђацима ОШ “Дворови” о безбједности у саобраћају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана