Општина Србац ове године новчано подржава 90 студената: Стипендије веће за 100 КМ

Д. Ј.
Општина Србац ове године новчано подржава 90 студената: Стипендије веће за 100 КМ

СРБАЦ - Начелник Српца Млађан Драгосављевић потписао је у петак уговоре са студентима којима је одобрена стипендија за школску 2022/23. годину и која је повећана са 700 марака на 800 КМ.

Ове године општина стипендира 90 студената, од чега 64 с државних и 15 с приватних факултета, шест студената из борачких и социјалних категорија и два студента вуковца којима ће стипендије бити исплаћене у осам рата по 100 КМ, као и три студента који су на мастер и постдипломским студијама и којима ће једнократно бити исплаћено 800 КМ.

Драгосављевић је рекао да су ове године први пут уврштени студенти прве године из борачких и социјалних категорија, док остали стичу право на стипендију од друге године студија.

- Млади су један од најбитнијих сегмената нашег друштва и опредијељени смо да их, на овај начин, анимирамо да заврше факултете и покушају пронаћи посао на подручју наше општине - рекао је Драгосављевић и додао да се за стипендије ове године издваја 100.000 КМ.

Студенткиња пете године фармације на Медицинском факултету у Бањалуци Невена Миланковић рекла је да ће јој стипендија добро доћи за набавку литературе, едукацију и разне курсеве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана