Општина спремна сутра исплатити по 500 КМ здравственим радницима у Прњавору

Срна
Foto: Срна

ПРЊАВОР - Општина Прњавор спремна је већ сутра исплатити по 500 КМ запосленима у прњаворском Дому здравља уколико руководство ове здравствене установе ујутро достави списак запослених и бројеве њихових текућих рачуна, изјавио је начелник ове општине Дарко Томаш.

Он каже да Прњавор на тај начин показује спремност да одговори на иницијативу Синдиката из области здравства да све локалне заједнице у Републици Српској у наредном периоду планирају средства за помоћ здравственим радницима.

"Видимо да већина локалних заједница то планира урадити сљедеће године, а Прњавор је спреман да исплату обави већ сутра. Позивамо да нам се ујутро доставе спискови запослених радника са текућим рачунима и ми ћемо у току сутрашњег дана пребацити радницима по 500 КМ", рекао је Томаш на конференцији за новинаре.

Он је подсјетио да је ранија скупштинска већина предвођена СНСД-ом прошле године усвојила буџет у којем је планирано 200.000 КМ за потребе Дома здравља, од чега је дио средстава био предвиђен за набавку санитетског возила.

"Прије неколико дана смо добили допис од садашњег руководства Дома здравља да тренутно нема потребе за набавком возила и да средства треба утрошити за друге намјене, а прије свега за јачање кадровских капацитета ове установе", појаснио је Томаш.

Он је додао да је, у складу с тим, предложено да се ова средства на основу синдикалног захтјева искористе за подршку здравственим радницима.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана