Опозиција у Новом Граду заказала наставак контитутивне, већина одржала трећу сједницу

Срна
Опозиција у Новом Граду заказала наставак контитутивне, већина одржала трећу сједницу

НОВИ ГРАД - Представници опозиције у Скупштини општине Нови Град потврдили су данас да је за четвртак, 4. марта, заказан наставак конститутивне сједнице локалног парламента.

Јуче је одржана трећа редовна сједница Скупштине општине.

Одборник А-СДА Хасан Расавац, који је у својству предсједавајућег радног предсједништва прекинуо конститутивну сједницу 28. децембра, рекао је данас да су на састанак позвани представници политичких субјеката који партиципирају у локалном парламенту.

- Закључено је да до 3. марта политички субјекти доставе приједлоге чланова комисија и сталних радних тијела за наставак конститутивне сједнице, да наставимо тамо гдје смо стали - рекао је он.

Расавац каже да је поступио у складу са дописом Министарства локалне управе и самоуправе у вези са прекидом сједнице.

Данашњем састанку присуствовали су представници СДС-СРС, Партије демократског прогреса и Демократског народног савеза.

Након прекида, конститутивну сједницу је напустило 11 одборника опозиције (СДС-СРС, ПДП, ДНС и Хасан Расавац А-СДА), а рад је у настављен у присуству 15 од укупно 16 одборника скупштинске већине (СНСД, СП, СДА, Заједно за Нови Град).

Опозиција у међувремену не учествује у раду локалног пармента и оспорава легалност сједнице и свих избора, именовања и усвојених одлука.

Министарство управе и локалне самоуправе до сада је упутило два дописа у вези са овом ситуацијом тражећи у првом да састанак са одборницима организује предсједник СО, а у другом допису да састанак организује најстарији одборник.

Из канцеларије предсједника СО у међувремену је упућен захтјев Министарству управе и локалне самоуправе за појашњење у вези са другим дописом из ове институције.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана