Одржано добротворно вече за изградњу свеотосавског дома у Уријама

Срна
Одржано добротворно вече за изградњу свеотосавског дома у Уријама

ПРИЈЕДОР - Мјештани Урија организовали су вечерас добротворно вече у сврху изградње светосавског парохијског дома поред Храма Светог пророка Илије у овом приједорском насељу.

Протојереј Младен Мајкић новинарима је изјавио да парохијски дом има пуни смисао у продужетку литургије, гдје ће вјерујући народ наставити да се дружи, окрепљује и духом и тијелом.

Предсједник Грађевинског одбора Игор Кнегињић истакао је да ће светосавски парохијски дом бити велелепан објекат од 500 метара квадратних, у који ће моћи да се смјести до 200 људи.

“Овдје су се сабрали и окупили људи добре воље, који желе да учествују у једној заједничкој акцији која је солидарна, али прије свега племенита - да саградимо један наш заједнички светосавски дом који ће бити у функцији читаве наше заједнице, поготово будућих покољења”, рекао је Кнегињић.

Мјештанин Урија и један од организатора добротворне вечери Саша Бурсаћ нагласио је да су се хуманој акцији одазвали и људи из других општина, те да очекује да ће ускоро почети изградња парохијског дома.

Бурсаћ је навео да је група грађана увидјела да би било добро да у близини буде изграђен омладински светосавски дом, прије свега због најмлађих.

“Овдје гравитира и једно од највећих нових насеља у овом дијелу Републике Српске, тако да се указала потреба да се крене са једном оваквом акцијом”, рекао је Бурсаћ.

Градоначелник Приједора Далибор Павловић поручио је да се само заједништвом, слогом и јединством може направити много тога, па и парохијски дом.

“Ово је данас један од доказа да заједнички снагама можемо много да урадимо и вјерујем да ћемо се вечерас договорити и врло брзо кренути у реализацију ове идеје на корист свих грађана Приједора православне вјероисповијести, који ће се овдје окупљати и дружити”, рекао је Павловић.

Павловић је додао да ће у име своје породице донирати одређена средства, а да је у град Приједор у буџету већ планирао 50.000 КМ за ове намјене.

За изградњу светосавског парохијског дома потребно је око 450.000 КМ. Дио средстава обећала је и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, која је недавно постала и почасни грађанин Приједора.

Вечерашњој добротворној вечери одазвао се већи број привредника и мјештана, како Урија, тако и других дијелова града, а организатори ове прве добротворне вечери изразили су задовољство одзивом и жељом пристуних да се са акцијом изградње овог светосавског дома крене што прије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана