Одржани скокови са Ћуприје

Срна
Одржани скокови са Ћуприје

Вишеград - Лана Марковић из Београда побједник је 12. туристичке манифестације “Скокови са вишеградске ћуприје”, која је данас одржана у Вишеграду.

Друго мјесто припало је Александру Алексићу из Ужица, а треће Марку Павловићу из Крагујевца.

Побједник Лана Марковић из Београда, која је и студент Шумарског факултета у Београду, рекла је да други пут учествује на скоковима са вишеградске ћуприје, а 2016. године освојила је друго мјесто.

“Задовољна сам данашњим наступом и надам се да ћемо кроз пар година имати и скокове са ротацијима и коефицијентима”, истакла је Марковићева.

Другопласирани Александар Алексић из Ужица истакао је да 10. пут учествује на овој манифестацији, али ово је први пут да осваја медаљу у Вишеграду.

“Конкуренција је била јака, а радује ме да смо скакали пред великим бројем људи, јер скокови без публике губе сваки смисао”, рекао је Алексић.

Директор Туристичке организације Вишеград Оливера Тодоровић рекла је да је циљ ове манифестације промоција ријеке Дрине и ћуприје као споменика свјетске културне баштине.

Она је истакла да је општина Вишеград као покровитељ обезбиједила вриједне награде, а уз помоћ хидроелектрана из Вишеграда и Бајине Баште омогућен је оптималан ниво ријеке Дрине.

За безбједност су били задужени рониоци из Фоче, а Дом здравља из Вишеграда омогућио је преглед свих такмичара.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да ово још једна у низу манифестација које употпуњује туристичку понуду Вишеграда.

“Препознали смо да је туризам једна од грана привреде која се из године у годину у општини Вишеград веома развија и доживљава експанзију, а нарочито изградњом Андрићграда, тако да ова и остале манифестације које имамо у нашој општини доприносе да Вишеград посјети велики број туриста”, рекао је Ђуревић.

У скоковима са вишеградске ћуприје учествовали су такмичари из Србије и БиХ.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана